keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Loppu häämöttää!

Kohta alkaa kieliharjoittelu Tverissä olemaan valmis, enää jäljellä vain kaikki kokeet +10000 muuta asiaa. Joten kiirettä on pitänyt:D Aikaa vievin asia on nyt tässä parin viimeisen viikon aikana ollut referaatti. Meidän siis piti kirjoittaa valinnaisesta (venäjään liittyvästä) aiheesta 5-7 sivua pitkä referaatti.

Aiheekseni päätyi (yllätys, yllätys) vankileirit Venäjällä. (Niille, jotka eivät ole tietoisia asiasta, olen siis tehnyt lukioaikoina kaikki mahdolliset historian tutkielmat eri maiden vankileireistä..) Aiheeni siis oli sentään mielenkiintoinen, mutta minun kielitaidolla viisi sivua venäjäksi aiheesta, jonka sanasto oli minulle suurimmaksi osaksi täysin uutta, oli täyttä tuskaa. Monia unettomia öitä ja epätoivon hetkiä tuli koettua referaatin äärellä, mutta onneksi se on nyt valmis, ja enää täytyy jännittää arvosanaa! (ja sitä että kelpaako referaattini opettajalle, joka on osoittautunut tässä syksyn aikana vähän turhankin tiukaksi..)


Välillä vähän väsytti.. Kiitos Olesyalle salakuvaamisesta..:D

Ja tässä yleisin referaatinkirjoitus + kaiken muun teko - asento, ei ihme, että niskat ollut hieman jumissa..
Ja vihdoin se on valmis! 


Eli tällä hetkellä ajatukset pyörii vahvasti kokeissa ja muissa koulujutuissa, mutta myös siinä faktassa, että lähden jo kohta takaisin Suomeen! Odotan kyllä kotiinpaluuta ja joulua jo innolla, mutta samalla on haikea mieli siitä, että joutuu jättämään Tverin, kaikki täällä tapaamat mahtavat ihmiset ja ihana paikat taakseen. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja on se ihanaa palata takaisin Suomeenkin.

Mutta seuraavaan aiheeseen, eli siihen mitä olen puuhaillut täällä lähiaikoina, opiskelun ja opiskelun lisäksi siis:D

Vierailu Pauligin tehtaalle

Meillä oli opiskeluihin kuuluva ekskursio Pauligin tehtaalle täällä Tverissä, ja pakko sanoa, että se oli todella kiinnostavaa! Minua on aina kiinnostanut erilaisten yritysten toiminta, ja varsinkin ulkomaankauppa, joten minusta oli todella mielenkiintoista saada tietoa Pauligista ja sen liiketoimista Venäjällä. Saimme myös juodaksemme hyvää kahvia ja muutenkin vierailu oli todella onnistunut!




Kansainvälinen ilta

Meillä oli myös yliopiston järjestämä kansainvälinen ilta, joissa vaihto-opiskelijat pääsivät kertomaan omista kulttuureistaan ja maistaan. Meillä oli tietenkin esitelmä Suomesta, ja kerroimme Suomen vuodenajoista ja juhlista, ja miten esimerkiksi erilaisia juhlia vietetään Suomessa. Ilta oli ihan hauska, vaikka en ollut valmistautunut yhtään pitämään puhetta venäjäksi, joten voitte arvata, ettei siitä kovin mahtavaa tullut.. Onneksi muut pelastivat esityksen olemalla parempia!

Esitelmää pitämässä, suloisesti vielä pituusjärjestyksessä! 

Meitä oli myös viihdyttämässä ryhmä, joka soitti perinteisiä venäläisiä soittimia, ja leikitytti meillä perinteisiä venäläisiä leikkejä.  

Vietimme myös itsenäisyyspäivä/pikkujoulujuhlat yhdessä muiden suomalaisten kanssa. Meillä oli paljon hyvää ruokaa, glögiä ja katsoimme myös linnanjuhlia kaikki yhdessä!Ilta oli oikein onnistunut, ja olen kiitollinen siitä, että meitä on näin mukava porukka täällä Tverissä!


Muuten aika on mennyt viettäen aikaa ihanien ihmisten kanssa, shoppaillen joululahjoja(ja vähän muutakin) ja tehden kaikkea muuta mukavaa:D Mutta koitan nyt vielä saada muutaman postauksen aikaiseksi ennen kuin palaan takaisin Suomeen!


Yliopistorakennuskin on jo jouluisissa tunnelmissa!

Mahtavat shotit!

Talvi saapui Tveriin.

Ja lopuksi vielä mahtava motivaatiokuva, jonka kaverini lähetti minulle, kun valitin, etten jaksa olla luennolla, mutta on pakko! Hienosta kuvasta huolimatta jäin kyllä luennolle..  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti