keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Asioita joita ikävöin Venäjältä

Vihdoin ja viimein olen saanut aikaiseksi julkaista viimeisen postauksen tähän blogiin, vaikka Suomessa olenkin jo ollut jonkin aikaa. Asioihin piti vain saada ensin otettua vähän etäisyyttä, ennen kuin sain mitään järkevähköä tekstiä aikaiseksi. Eli tässä vielä listattuna osa asioista, joita eniten ikävöin Venäjältä ja Tveristä.

1.  Ihmiset

Eniten kaipaan Venäjältä kaikkia ihania ihmisiä, joihin olen päässyt tutustumaan. Tutustuin vaihdon aikana paremmin kaikkiin muihin suomalaisiin opiskelijoihin, jotka tunsin jo entuudestaan. Tulee ikävä sitä, että kaikki olivat niin lähellä ja joimme viettää aikaa yhdessä päivittäin tehden kaikkea mahtavaa! Ikävä tulee myös muita vaihtareita, joihin tutustuin paremmin ja joiden seurassa pääsin oppimaan uusista kulttuureista ja harjoittamaan esimerkiksi englannin kielen taitojani. Tulen myös ikävöimään uusia paikallisia ystäviäni, jotka auttoivat minua selviämään ongelmatilanteista ja joiden seurassa opoin tuntemaan venäjän kulttuuria ja Tveriä paremmin. Myös muita ihmisiä tulee ikävä, kuten opettajia ja muita ihmisiä, joihin sain mahdollisuuden tutustua.



2. Tver

Tver on ihana kaupunki, jota olen ikävöinyt jo nyt melko paljon. Tver oli sopivan pieni, että minä viihdyin siellä, mutta tarpeeksi suuri, että siellä kuitenkin oli tekemistä ja nähtävää. Tverissä on myös omalla tavallaan kauniisti ränsistyneitä rakennuksia, jotka ovat minun mielestäni viehättäviä ja huokuvat historiaa.





3. Volga

Erityismaininta menee myös Volgalle, jonka rannalla tuli vietettyä monta hyvää hetkeä. Minä jotenkin rakastuin erityisesti Volgaan, ja aina kun halusin käydä yksin kävelemässä, selvittämässä ajatuksia ja tunteita, suuntasin automaattisesti Volgan rannalle. Voin sanoa, että siellä tuli mietittyä monia asioita ja tajuttua myös itsestäni uusia puolia. Pitää varmaan yrittää löytää Jyväskylästäkin yhtä inspiroiva, kaunis ja tunteita herättävä paikka, jossa voisin käydä purkamassa ajatuksiani!




4. Ruoka

Venäjällä on hyvää ruokaa ja sitä tulee ikävä täällä Suomessa! Myös ulkona syöminen oli huomattavasti halvempaa, kuin Suomessa, jonka ansiosta tuli käytyä melko usein ulkona syömässä ja maistettua uusia makuja!


5. Vaihtarina oleminen

Suosittelen kyllä jokaiselle lämpimästi vahtariksi lähtemistä, jos vain tulee mahdollisuus! On mahtavaa päästä tutustumaan uuteen kulttuuriin ja kieleen syvällisemmin, tutustumaan uusiin ihmisiin ja nauttimaan uusista kokemuksista! Hauskaa on myös se kun muiden suomalaisten kanssa on oma ”salakieli”, jota käyttää. Ihmiset tulivat myös silloin tällöin kysymään, mistä olemme kotoisin tms. Vaihtarina oleminen on  myös jollain lailla huoletonta aikaa, meillä ainakin kaikki oli niin hyvin järjestetty, ettei itse tarvinnut ihan hirveästi järjestellä asioita ja stressata.



6. Kieli

Vaikka minulla ja venäjän kielellä onkin melkoinen viha-rakkaussuhde, niin pakko myöntää, että tulee ikävä sitä, ettei venäjää enää kuulekaan joka paikassa, eikä pääse itse sitä yhtä paljon käyttämään. Minulla ainakin kasvoi vaihdon yhteydessä halu oppia kieltä todella paljon, ja rakkaus venäjän kieltä kohtaan on taas hieman syvempi.


Jään kaipaamaan myös monia, monia muita asioita Tveristä ja Venäjältä ylipäätään. Kaikkea en tähän kirjoittanut, ja kaikkea ei edes tule tässä mieleen. Välillä vain huomaa ikävöivänsä ihan pieniäkin asioita, mitä tuli nähtyä ja koettua. Tämä oli nyt viimeinen postaus liittyen Tverin vaihtooni, joten haluan kiittää kaikkia, jotka ovat lukeneet kokemuksistani Tverissä, toivottavasti teille on välittynyt edes osa siitä tunteesta, millaiselta vaihto Venäjällä minusta tuntui. 

1 kommentti: